Bestuursleden

Henri Geerts : Secretaris

Henri Geerts

Secretaris

Drs. Henri Geerts werkt jarenlang als bestuurssecretaris en onderzoeker bij een reeks van kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Laatstelijk werkzaam als hoofd van het Centrum voor Wetenschap en Levensbeschouwing van de Universiteit van Tilburg. Behalve secretaris van het KIM is hij ook bestuurslid van het Erasmus Festival, de Stichting Christine de Pisan en organiseert hij de eerste Willem Witteveenlezing.


T:

Kees Pijnappels : Bestuurslid

Kees Pijnappels

Bestuurslid

Kees Pijnappels is hoofdredacteur van het Advocatenblad en eigenaar van het bureau Pijnappels Media Advies. Hij werkte jarenlang bij het ANP, als verslaggever in zowel Den Haag als Brussel en als chef van de redacties Economie, Politiek en Nieuwsdienst. Van 2006 tot 2012 was Pijnappels hoofdredacteur van dagblad De Gelderlander. In 2013 stond hij aan de wieg van De Persdienst, de landelijke redactie van de dagbladen van Wegener en MGL.

kees.pijnappels@gmail.com
T: 0622450530

Harmen Groenhart : Bestuurslid

Harmen Groenhart

Bestuurslid

Dr. Harmen Groenhart is docent Journalism Studies en teamleider aan Fontys Hogeschool Journalistiek. Hij is vice-chair van ECREA's Temporary Working Group 'Journalism and communication education' en bestuurslid van het Katholiek Instituut voor Massamedia. Hij studeerde communicatiewetenschap in Nijmegen en in 2013 verdedigde hij zijn proefschrift 'Van boete naar beloning. Publieksverantwoording als prille journalistieke prioriteit'. Eerder was hij verbonden aan het internationale onderzoeksconsortium MediaAcT, dat in 2010-2013 onderzoek verrichtte naar journalistieke verantwoording en transparantie in Europa.


T:

Liesbeth Hermans : Bestuurslid

Liesbeth Hermans

Bestuurslid

Dr. Liesbeth Hermans is lector Constructieve Journalistiek bij het Kenniscentrum Media bij Windesheim, Zwolle en tevens werkzaam als universitair docent Communicatiewetenschap aan de Radboud universiteit Nijmegen. Haar onderzoek richt zich op de vraag hoe de journalistiek beter kan aansluiten bij de veranderingen die plaatsvinden in de hedendaagse samenleving. Ze treedt regelmatig op als gastspreker bij bijeenkomsten in de journalistieke praktijk als ook op conferenties.


T:

Annette Embrechts : Bestuurslid

Annette Embrechts

Bestuurslid

Drs. Annette Embrechts (1968) is vanaf 1998 als dans- en theaterjournalist verbonden aan De Volkskrant. Daarnaast schrijft ze voor diverse tijdschriften over podiumkunsten. Ze is gastrecensent bij het AVRO-TROS Radio programma Opium op 4. Eerder werkte ze bij het radioprogramma Met het Oog op Morgen (NOS) en De Andere Wereld van Zondagavond (IKON). Voor de regionale omroep L1 maakte ze een serie gesprekken onder de noemer Theater over de Tong. Ze studeerde wiskunde en filosofie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en werkte na haar studie als programmamedewerker bij Studium Generale (KUN). Ze participeert regelmatig in adviescommissies (Provincie Noord-Brabant, Gemeente Rotterdam, Gemeente Den Haag, Fonds Podiumkunsten en Gemeente/Provincie Utrecht) en zit in het bestuur van het Fentener van Vlissingen Fonds en het Katholiek Instituut voor Massamedia (KIM). Geregeld schrijft ze teksten voor brochures over dans en theater. Ook verzorgt ze inleidingen, nagesprekken en debatten op het gebied van podiumkunsten.


T: